TRAVEL & WANDERLUST

Sevilla citytrip fotoverslag – deel 1

1 september 2017
Na het Portugese Lissabon van vorig jaar stond deze zomer Sevilla in Spanje op het programma. We hebben deze stad gedurende 5 dagen kunnen verkennen en ik deel graag met jullie wat we zoal gedaan hebben!
Heenreis
De vlucht van Zaventem naar Sevilla duurt ongeveer 2u30. Eénmaal daar toegekomen kan je naar het hotel met de taxi of met de bus. Wij kozen ervoor om met de taxi te gaan, alhoewel dit niet meteen voor herhaling vatbaar is. Het is ongeveer 20 minuutjes rijden tot in het centrum (als daar je hotel ligt) maar de laatste 10 minuten lijken een eeuwigheid te duren. Dit komt door de ongelofelijk kleine straatjes waar de taxi doorheen moet. Het verbaasde me dan ook niets dat werkelijke alle auto’s vol met blutsen en krassen stonden. En ook onze chauffeur kon er wat van! Na 3 muren geraakt te hebben én ons hotel 2 keer gepasseerd te zijn, zette hij ons af in het midden van een straatje, in de gietende regen. Ja hoor, je moet niet in België blijven om regen te zien 😉 Ons hotel, Fontecruz Los Seises, had gelukkig ook een achteringang. Misschien wel speciaal gemaakt voor verloren gelopen toeristen die geen Spaans kunnen.

Bron: http://www.fontecruzhoteles.com/

Dag 1 – zondag
Wij zijn zondagochtend rond 10 uur aangekomen in ons hotel. De kamer was nog niet klaar maar we mochten gelukkig wel onze (natte) bagage alvast stockeren. Zo gezegd, zo gedaan en mama en ik trokken onmiddellijk de kleine straatjes in. En deze waren… verlaten? Echt, alle winkels waren dicht en we kwamen slechts om de zoveel tijd een local tegen. Hier hadden we ons dus even in vergist. Ontbijten moesten we echter wel nog en dat deden we bij een gezellig tentje genaamd Gusto.
Vervolgens besloten we naar een winkelcentrum te gaan maar ook daar was niets te zien. Uiteindelijk zo goed en kwaad mogelijk de tijd doorgebracht tot we om 14u op onze kamer konden. En die maakte werkelijk alles goed!

Aangezien alle winkels dus gesloten waren en we ons hier niet aan verwacht hadden, besloten we vroeger dan gepland de toeristische tour op te gaan.
Catedral & Real Alcázar
In de kathedraal kan je een stukje wandelen zonder dat je toegang moet betalen. Toen wij binnen gingen was er net een dienst bezig, wat de kathedraal nóg imposanter deed lijken.

Real Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, wouden we wel volledig bekijken en hiervoor moet je dus een toegangsticket kopen. Hier loop je met gemak een uur rond én zie je zoveel cultuur in 1 gebouw. Je kan hier duidelijk de invloeden zien van de verschillende religies die door de jaren heen in Sevilla gewoond hebben.

Om de dag af te sluiten besloten we een hapje te gaan eten bij het Hard Rock Café en nadien een cocktail te sippen op het dakterras van ons hotel. Mét uitzicht op de Giralda toren!

Dag 2 – Maandag
Op maandag hebben we onze dag gestart met een gratis tour die ons via het hotel werd aangeboden. Deze duurde 2u30 en werd aangeboden in het Frans, Engels en Spaans. Super leuk en leerzaam initiatief is dit! Je gaat langs de belangrijkste gebouwen in het centrum terwijl de gids je zoveel mogelijk probeert te vertellen. Uiteindelijk kwamen we uit bij Plaza de España. Leuk geeky-weetje, hier is Star Wars Episode 2, Attack of the Clones opgenomen! Hier heb ik dus even mijn nerd hart kunnen ophalen 😉

Na deze serieuze wandeling zijn we gaan lunchen bij El Pinton. Een super mooie zaak, kort bij de winkelstraat.

Om de namiddag af te sluiten zijn we uiteindelijk naar de winkelstraat getrokken waar nu gelukkig wél alle winkels open waren!
Tot zover het eerste deel van mijn fotoverslag. Het tweede deel volgt komende week so stay tuned! Benieuwd naar mijn vorige citytrip? Die kan je hier bekijken!
Laat zeker even weten of jij nog een vakantie/citytrip in het vooruitzicht hebt!
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sofie Katelijne 4 september 2017 at 09:14

    Lijkt me een heerlijk trip, mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge