TRAVEL & WANDERLUST

Lissabon citytrip – Verslag dag 1 & 2

21 september 2016
Lissabon stond niet meteen op mijn lijstje met must do citytrips maar toen ik wat opzoekwerk verrichte met de bezienswaardigheden werd ik toch wel heel enthousiast. Ik was 4 nachten en 5 dagen in Lissabon en deel graag mijn tips met jullie!

img_8149

Dag 1 – Vlucht – Hotel – Centro Colombo
We (mama en ik) vlogen met TAP Air en ondanks het feit dat we vertraging hadden is ons dit heel goed bevallen! We kwamen omstreeks 17u lokale tijd aan en zijn onmiddellijk met de metro naar ons hotel gegaan. We verbleven in het Açores hotel, kortbij een metrohalte maar niet midden in het centrum. Hier hadden we ook wel specifiek naar gezocht.

img_2826

Na het inchecken en keuren van de kamer hebben we meteen de metro genomen richting 1 van de winkelcentra, vermits deze vaak tot 23 of 24 uur open zijn. We zijn naar Centro Colombo gegaan en hebben daar ook meteen een hapje kunnen eten. Met een volle maag besloten we een soort van juwelenwinkeltje binnen te gaan, genaamd Pedra Dura. Wat een fantastische winkel met mooie producten en lieve verkoopsters! Je vindt er de mooiste oorbellen, kettingen en armbanden. Naar hun eigen zeggen worden ze met de hand gemaakt en zijn ze uniek. Zeker een aanrader om eens langs te gaan moest je in Centro Colombo zijn!
Dag 2 – Praça do Comércio – Belém – Rua Augusta
Omstreeks 8u30, na een klein ontbijtje, stonden we klaar voor onze eerste volle dag. We namen de metro richting Praça do Comércio om van daaruit de tram richting Belém te nemen. Wat we echter niet wisten was dat de toeristen hier best laat ‘tevoorschijn komen’ waardoor we een prachtig -leeg- uitzicht hadden over de Taag en het plein zelf.

Taag

Praça do Comércio

Van hieruit namen we de tram richting Belém, een ritje dat ongeveer een klein halfuurtje duurt. We stapten uit aan Mosteiro dos Jerónimos, een indrukwekkend klooster met bijhorende kerk. Bij het klooster stond al een zeer lange wachtrij dus we zijn enkel even de kerk binnen geweest, waar Vasco Da Gama begraven is.

img_8167

img_8169

Tegenover het klooster ligt het Monument voor Ontdekkingsreizen (Padrão dos Descobrimentos) maar dit was volledig omringd met stellingen waardoor we er niet veel van gezien hebben.

img_8173

Na een uitgebreide rustpauze op het terras van Starbucks hebben we de tram terug genomen richting Praça do Comércio om vervolgens door de winkelstraat, Rua Augusta, te slenteren. Toeval wilt dat er net een klein marktje stond met leuke kraampjes waarbij er zelfgemaakte producten verkocht werden. Gaande van de authentieke tegeltjes tot sieraden. Ik vermoed dat dit enkel op zondag is want op de overige dagen hebben we dit marktje niet meer gezien. Qua eten in de winkelstraat kan ik vrij kort zijn: ga niet op 1 van de vele terrasjes die je in het midden ziet zitten. De gerechten zijn heel erg basic zonder echt lekker te zijn en ik weet zeker dat je in de zijstraatjes beter kan hebben!
Na wat shoppen waren we wel toe aan een verfrissing en belandden we op het terras van Navegadoors. HEER-LIJ-KE cocktails en volgens mama ook zeer lekkere sangria 😉

img_2839

In 1 van de andere zijstraatjes kan je trouwens de prachtige Santa Justa Lift vinden. Je kan hiermee een ‘ritje’ tot boven maken maar dit hebben we zelf niet gedaan omdat er een gigantische wachtrij stond.

img_8189

Verder hebben we nog een bezoekje gebracht aan de super leuke winkel ‘Dream Pills’. De winkel is aangekleed als apotheek en je kan er een zogenaamd pillendoosje (beschikbaar in verschillende groottes) vullen met allerlei snoepjes. Wanneer je klaar bent kies je een sticker uit met daarop een leuke slagzin zodat het eventueel kan dienen als souvenir. Ik vind het echt een geslaagd concept!
Aan het einde van de namiddag zijn we terug richting de Taag gelopen en hebben we ons op een klein terrasje gezet van een kiosk om van dit uitzicht te genieten.

img_8204

En daarmee sluit ik onze eerste 2 dagen in Lissabon af! Ik wou eerst de hele citytrip in 1 post zetten maar dit lijkt me uiteindelijk toch te lang.
Stay tuned voor de overige 3 dagen!
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jolanda 21 september 2016 at 08:06

  Wat leuk zeg, hier zou ik ook nog eens graag heenwillen!!!
  Jolanda plaatse onlangs…Douglas Home Spa Breath of AmazoniaMy Profile

 • Reply Tanja 16 december 2016 at 22:40

  Oh het ziet er nog steeds herkenbaar uit, echt een mooie stad 🙂 ben benieuwd naar je andere post!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge