TRAVEL & WANDERLUST

Lissabon citytrip verslag deel 2 (dag 3, 4 & 5)

13 juni 2017
Ja hoor, hier ben ik dan -eindelijk- met mijn vervolg op mijn citytrip naar Lissabon van afgelopen zomer! Plan je zelf nog een citytrip naar Lissabon, check dan zeker even mijn tips en foto’s hieronder, tezamen met mijn eerste verslag.

Dag 3 – Castelo de Sao Jorge
De derde dag zijn we begonnen in tram 28 om zo naar Castelo de Sao Jorge te gaan. Een prachtig domein met kasteel waarbij je enorme uitzichten hebt over zowel de stad als de Taag. Hier moet je wel rekening houden met een behoorlijke klim voor je het kasteel binnen kunt. En ook hier geldt; als je rond 10 uur gaat zijn er weinig toeristen. Zo hoef je niet aan te schuiven en heb je ook nog geen last van de eventuele hitte.

Als je alle onderdelen van het kasteel en bijhorende domein doet ben je toch wel zo’n 2 uur zoet. Er ligt ook een klein bistro’tje waar je kleine hapjes kan eten EN de lekkerste Pasteis de Belem! Wij hebben dit typisch Portugese gebakje hier voor de eerste keer geproefd (en dus niet in Belem 😉 ), heerlijk!
In de namiddag waren we terug in de winkelstraat en hebben we een zalig terrasje gedaan bij één van de leuke restaurantjes op het Praça do Comércio.
Dag 4 – Sintra – Oceanario de Lisboa & Vasco Da Gama shoppingcenter
Op onze laatste volle dag wouden we eigenlijk erg graag naar Sintra gaan. Er is een rechtstreekse treinverbinding en je bent op 25 minuutjes in Sintra. Maar; hier hebben we een beetje pech gehad door ons eigen toedoen. Zo bleek enerzijds dat je een apart treinticket nodig hebt om naar Sintra te gaan (voor de meeste andere bestemmingen rond Lissabon rij je “gratis” met je toeristenpasje). Anderzijds is het HEEL ERG GRIJS EN DONKER weer in Sintra. Dus naarmate de minuten vorderden op de trein zagen we het weer betrekken.. Daar zaten we dan, met onze short en luchtig topje. We zijn echter toch uitgestapt -hoe koud kon het zijn, right- maar we zijn dus niet buiten het station geraakt omdat ons treinticket niet geldig was. Dat had ik dus wat beter moeten opzoeken, bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd ;-).
We zijn dan maar richting het oceanarium van Lissabon getrokken. Een ticketje kost je 15 euro maar dat vond ik het nog wel waard.

Niet alleen vanbinnen in het oceanarium is het adembenemend mooi, ook de omgeving is prachtig!

Op 5 minuutjes wandelen ligt dan weer het winkelcentrum Vasco Da Gama. Met winkels zoals Douglas, Inglot, Kiko, Springfield en Zara is het niet meteen het meest speciale shoppingcenter maar de inkleding is dan wel weer erg mooi. Als je tijd over hebt, of je bent net in de buurt kan je hier zeker eens binnen wandelen maar het is niet meteen dé must see van Lissabon.
Dag 5: uitchecken en terug naar huis!
De laatste dag hadden we om 14u15 onze vlucht en zijn we eigenlijk goed op tijd vertrokken naar de luchthaven zodat we daar nog wat winkeltjes konden doen.

In het kort: Lissabon is wat mij betreft echt een beetje de underdog van de citytrips en eigenlijk is me niets tegen gevallen. Gaande van de bevolking tot de leuke uitjes, hier kan je echt genieten! De periode dat wij daar waren, van dag 1 rond 17u tot dag 5 rond 12u is perfect. Het is natuurlijk wel jammer dat we niet tot in Sintra geraakt zijn want dat was volgens mij ook een absolute topper geweest 🙂
Ben jij al ooit in Lissabon geweest of zou je hier nog naar toe willen? Laat het zeker weten in de reacties hier beneden!
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram – Bloglovin‘ – Twitter

 

 

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tanja 13 juni 2017 at 08:30

  Als ik die foto’s zie wil ik zelf onmiddellijk terug!

 • Reply Rebecca 15 juni 2017 at 21:11

  Zelf zou ik nooit zo snel naar Lissabon gaan, maar door srprs.me zijn er daar toch terecht gekomen en ben het helemaal met je eens. Lissabon is zo ontzettend leuk!
  Rebecca plaatse onlangs…Als ik mocht kiezen dan was ik..My Profile

  • Reply admin 19 juni 2017 at 18:09

   Ah leuk dat je er op die manier toch naar toe bent gegaan! Lissabon stond bij mij ook niet hoog op mijn lijstje maar ben erg blij dat ik er geweest ben.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge