BEAUTY & CARE Review

Verslaat de Silisponge mijn Beautyblender?!

19 juli 2017
Sinds ik de Beautyblender enkele jaren geleden heb ontdekt, is hij niet meer verdwenen uit mijn dagelijkse routine. Veel tools zijn op beautyblogs voorbij gekomen maar niets heeft mijn nieuwsgierigheid kunnen wekken. Tot ik de Silisponge voorbij zag komen! Maar is deze veel geteste make-uptool de moeite? Let’s found out…
Even beginnen bij het begin. De échte, originele, Silisponge is afkomstig van het indie-merk Molly Cosmetics. Mijn versie komt van de DM (drogisterij in Duitsland) en is bovendien van hun huismerk, volgens mij. Het hoe en waarom van deze spons is echter wel hetzelfde: je verspilt geen product aangezien de spons het niet kan opzuigen zoals een beautyblender, het is hygiënisch en makkelijk proper te maken. Ik kon mijn nieuwsgierigheid dan ook niet bedwingen en besloot deze Silisponge te testen.
De verpakking van deze Silisponge is vrij gewoon, niks spectaculair. Behalve dan het feit dat ze zelf beweren dat deze spons de nieuwste make-up revolutie is. Op de achterkant staat een klein woordje uitleg met hoe je de spons het beste kan gebruiken.
Eénmaal uit de verpakking blijkt er ook nog een soort van zakje bij te zitten, waar je de Silisponge na gebruik kan in steken. Lijkt me op zich nog wel handig zodat de spons niet beschadigd kan worden wanneer het tussen de rest van je make-up ligt.
Natuurlijk zijn we nu het meest benieuwd naar de spons zelf. Wat me opviel bij deze variant is dat hij niet zo ‘doorzichtig’ is als andere varianten. Ik heb ter vergelijking even de foto van Molly Cosmetics er onder gezet. Je ziet dat de originele Silisponge heel glad en mooi is terwijl mijn versie nogal.. Gerimpeld is? Ik denk niet dat dit meteen invloed heeft op de applicatie van de foundation maar volgens mij zie je minder goed of de spons nu volledig proper is.

Oké, genoeg observaties over de verpakking en de looks van de spons. Let’s put it to the test! Ik heb mijn dagelijkse producten (foundation, concealer, etc.) gebruikt zodat ik zeker wist wat ik kon verwachten. De blush en highlighter waren ook beide in crème-vorm.
Ondanks dat ik élke dag foundation gebruik, leek het wel alsof ik nog nooit foundation op mijn gezicht heb zien verschijnen. Ik had al gelezen dat je niet de hoeveelheid nodig hebt die je anders gebruikt bij bijvoorbeeld een Beautyblender, maar ik nam NOG te veel product. En ik wist dus niet wat ik hiermee moest. Inblenden lukt niet omdat je natuurlijk gewoon silicoon tegen je gezicht duwt. Dus dit is even wennen. Ook is het wennen dat een siliconenspons niet zo wendbaar is als een Beautyblender.. Klinkt niet positief, right? 😉
Toen ik het resultaat zag wist ik niet of het moeilijke aanbrengen me nu had gestoord of niet. Ik vond/vind niet dat het er slecht uit ziet maar het is wel een vreemd zicht. Van ver zag mijn huid er véél egaler uit dan wanneer ik mijn make-up met een Beautyblender doe. Maar in close-up zie je echt élke kleine porie en reliëf. That’s not a pretty sight.
♥ Conclusie
Ik denk dat de Silisponge een eerlijke kans moet krijgen. De Beautyblender is mijn vaste gewoonte geworden en het is dan ook raar om opeens met een stuk silicoon te werken. De voordelen van o.a. het niet opzuigen van product en het makkelijk proper krijgen wegen alleen niet op tegen de nadelen. Ik hou er niet van om in close-up ieder reliëf in mijn gezicht te zien terwijl het van ver lijkt of mijn gezicht van porselein is. Voor een fotoshoot of feestje daarentegen overweeg ik wél om mijn Silisponge opnieuw te gebruiken. Maar voor nu blijft de Beautyblender op zijn kroon zitten 😉
Heb jij al ervaring met de Silisponge? Wat vind je van het eindresultaat?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tanja 19 juli 2017 at 21:26

    Interessant! Ik ben wel eens benieuwd naar een update als je hem al vaker of langer gebruikt hebt!

  • Reply Lyan 8 september 2017 at 22:44

    De beautyblender blijft toch altijd mijn favo denk ik, ik vind de siliconen spons zo moeilijk met uitblenden hihi

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge