BEAUTY & CARE Review

Physicians Formula Butter Bronzer – Review

13 januari 2017
Een nieuwe bronzer kopen midden in de winter is de ideale manier om een beetje zomer in huis te halen. Ik had de laatste tijd de bronzers van Physicians Formula in meerdere YouTube-filmpjes zien voorbij komen en mijn nieuwsgierigheid nam de overhand! Is het de hype ook waard?

Eigenlijk heb ik niet zo veel met bronzer. Ik vind dat je bij mijn lichte huid al snel ziet dat het echt bronzer is en dan besluit ik maar om mijn natuurlijke bleekheid te omarmen. Maar ik zag een filmpje van de -net zo bleke als mij- KathleenLights en zij gebruikte de Butter Bronzer van Physicians Formula. Ik was vorige week in de DI en er bleek 30% te zijn op de producten van Physicians Formula. Geen betere reden om nu de bronzer aan te schaffen!
First things first: de verpakking. Deze straalt echt zomer uit! De bronzer zit stevig verpakt en heeft bovendien ook een spiegeltje met een soort van kwastje. Het kwastje is niet meteen mijn ding en laat ik achterwege.
Physicians Formula belooft dat deze bronzer samen smelt met de huid en een langdurige hydraterende werking heeft. Bovendien is één van de ingrediënten Murumuru boter. Dit blijkt een Braziliaans product te zijn dat verkregen wordt uit zaadjes. De hydraterende werking stel ik in vraag, want hoezo dient een bronzer daarvoor? Wat ik inderdaad wel meteen merk is dat de bronzer enorm zacht aanvoelt, bijna niet als een poeder! Wat me verder opvalt is de geur. Het lijkt in eerste instantie op kokos maar ik ruik daar doorheen ook een soort van zonnebankgeur. Kan het niet duidelijk uitleggen maar degenen die al ooit naar een zonnebank geweest zijn snappen me 😉
De Butter Bronzer is vekrijgbaar in 2 kleuren waarvan ik de lichtste heb: Light (origineel gevonden). Deze kleur is ideaal als je heel erg bleek bent, zoals mij of net een tint donkerder. Als je wat meer een tintje hebt kan je gaan voor de andere kleur. Op onderstaande foto heb ik de bronzer aangebracht, zonder blush.
Het aanbrengen gaat heel zacht en voelde totaal niet aan als een poeder. Maar dat brengt wel meteen een groot nadeel met zich mee en dat zie je ook: waar je de bronzer aanbrengt blijft hij ook zitten. Bij echt poeders kan je wat spelen met de hoeveelheid, dekking en kleur maar dat gaat met de Butter Bronzer naar mijn gevoel niet. Ik vind hem dus net iets te intens en te hard, ondanks dat de kleur wel erg goed past bij mijn huidstint.
Ik ga de komende weken een beetje verder experimenteren met de manier van aanbrengen. Misschien werkt een grote fluffy kwast heel erg goed of kan ik beter een minimaal aan hoeveelheid op nemen. Maar wat mij betreft ben ik wel enthousiast over de textuur én de kleur!
Ben trouwens even gaan opzoeken hoelang de kortingsactie nog geldig is bij de DI en dat is t.e.m. 24/01! De Butter Bronzer kost normaal € 19,90 en nu dus maar € 13,93!
Kan jij nog een goede bronzer aanraden? Wat vind jij van deze Butter Bronzer?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jolanda 13 januari 2017 at 10:36

  Wat een leuk product zeg, dit merk kende ik nog helemaal niet
  Jolanda plaatse onlangs…Hair DoctorMy Profile

 • Reply Elisa 13 januari 2017 at 20:27

  Oh ik ben al langer benieuwd naar deze, ook o.a. door Kathleen Lights, dus nu met die kortingscode ga ik ‘m misschien wel aanschaffen! Thanks voor de tip 😀 Ik zal ook wel wat moeten oefenen want ben niet zo’n held met bronzer haha. Nochtans vind ik ‘m je wel goed staan hoor!
  Elisa plaatse onlangs…Birthdays and wishlistsMy Profile

  • Reply admin 17 januari 2017 at 17:46

   Hoe toevallig! Zeker doen :)!

 • Reply Nicole 14 januari 2017 at 11:55

  Jammer dat hij toch snel wat te hard aanbrengt, maar ik denk inderdaad dat als je eenmaal uitvindt hoe het moet, dat dat wel goed komt. Ik vind hem zo onwijs mooi!
  Nicole plaatse onlangs…Diorskin Nude Air LuminizerMy Profile

  • Reply admin 17 januari 2017 at 17:46

   Ja, moet lukken!

 • Reply Fie, hola-nova 16 januari 2017 at 20:42

  Wauw die staat je goed! Ik vind dat intense net wel mooi 🙂

  • Reply admin 17 januari 2017 at 17:46

   Oh dankje! Ik moet nog een beetje wennen 🙂

 • Reply Tanja 16 januari 2017 at 22:37

  Ziet er wel mooi uit bij je!

  • Reply admin 17 januari 2017 at 17:46

   Dankjewel! 😀

 • Reply Liset - Beautydagboek 17 januari 2017 at 14:17

  Ik vind de kleur wel erg mooi! Jammer dat je hem niet goed goed verdelen over je gezicht. Misschien inderdaad eens proberen met een grote fluffy kwast, dat werkt vast wel!

  • Reply admin 17 januari 2017 at 17:45

   Ja ik denk dat dat beter gaat werken! 🙂

 • Reply Marsha 20 januari 2017 at 23:27

  Wat een mooie product zeg! Ziet er heel gaaf uit!
  Marsha plaatse onlangs…OOTD | Gold Rush jurkje & accessoiresMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge