BEAUTY & CARE LIFESTYLE SHOPPING

2 Maanden No-Buy Beauty Challenge – Juli & Augustus

30 juni 2017
Ik hoor jullie denken… Is het Nieuwjaar? No. Ga je nu een goed voornemen van in het begin van het jaar, in het midden uitvoeren? No. Is het wel een challenge? Ja zeker! Ik licht jullie graag mijn 2 maanden No-Buy Beauty Challenge toe.
Ik denk dat elke beautyblogger zichzelf herkent in het feit dat we zonder pardon meer dan 20 tinten van 1 oogschaduwkleur hebben, 30 tinten van een oudroze lipstick en ga zo maar door (als ik hier alleen in ben heb ik een probleem). Dat, in combinatie met de saleperiode die er aan komt en eigenlijk al bezig is, heeft me er toe aangezet om een no-buy serieus te overwegen. Ik kreeg mailtjes binnen van BeautyBay, FeelUnique en ICI Paris XL terwijl er steeds meer op mijn wishlist kwam. Producten die eerst niet écht op mijn wishlist stonden. Heel specifiek denk ik dan bijvoorbeeld aan de liquid lipsticks van Jeffree Star of de blushes van MakeUp Geek. Feit is; als ik dan zie dat ze in sale staan, denk ik “NU OF NOOIT!”. Of ik de producten nu nodig heb of niet, of ze hier nadien liggen te verstoffen of niet.

Het is dus een stukje uit zelfbescherming maar het heeft uiteraard ook een financiële reden! Eind augustus ga ik namelijk op citytrip naar Sevilla en eind september dan weer naar Disneyland Parijs. En vooral in Sevilla wil ik graag shoppen met het idee “dit zou ik echt graag hebben!”. Producten die dus wat meer uniek zijn of die ze in België/Nederland niet verkopen. Ik heb mezelf er van overtuigd dat het veel leuker is om te shoppen nadat je 2 maanden niets hebt uitgegeven (zelfs niet in de sale). Bestaat de kans dat ik eind augustus kom melden dat mijn challenge mislukt is? Natuurlijk. Maar de kans bestaat ook dat ik wél slaag in mijn opzet. Either way, als we er maar mee kunnen lachen!
Plan van aanpak
Ik weet dat er vaak in een No-Buy Beauty Month Challenge uitzonderingen worden gemaakt voor producten die je echt nodig hebt zoals deodorant, make-upremover of mascara. Guess what? Ik heb -schaamtelijk genoeg- serieus van alles meer dan genoeg, zelfs van douchegel. Mijn doel is dus om niets van make-up of accessoires te kopen, noch kleding. Ga ik nu als een holbewoner leven en werken? Natuurlijk niet! Ik hou wel van een uitdaging en omdat ik in Leuven stad werk zal ik ook wel vaak genoeg door de winkelstraat struinen maar deze keer met mijn portefeuille dicht.
Ik ga hier nu zeker niet de vraag stellen WHO IS WITH ME?! want volgens mij is er niemand zo zot om in de zomer een No-Buy Challenge te houden. Moest je dat toch zijn, laat het me zéker weten in de reacties zodat we lief kunnen zijn voor elkaar 😉
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nicole 1 juli 2017 at 12:01

  Wat knap dat je die uitdaging aangaat. Ik heb het ook ooit een maand lang gedaan maar het was niet een al te groot succes bij mij helaas.
  Nicole plaatse onlangs…Kerastase Nutritive Botin 1 ShampooMy Profile

 • Reply Tanja 2 juli 2017 at 16:15

  Veel succes! Ik zou wel kunnen proberen om mee te doen maar ga waarschijnlijk toch per ongeluk iets kopen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge