BEAUTY & CARE Review

Morphe Brushes Rose Holiday Set – Review

25 maart 2016
Jullie konden in mijn Boozyshop shoplog al zien dat ik de Morphe Brushes Rose Holiday Set gekocht had. It looks reeeaaally pretty maar zijn de kwasten ook fijn in gebruik?
IMG_6679_1_FrontDe set komt in een zwarte kunststoffen houder die je kan sluiten met 2 drukknopen. Fijn om mee te nemen op vakantie maar mijn grotere kwasten van Zoeva en Real Techniques passen hier jammer genoeg niet in omdat ze langer zijn dan deze van Morphe.
IMG_6680_1De kwasten zijn mooi afgewerkt met een glanzend handvat en het contrast met het zwart en roségoud is heel mooi. Op elke kwast staat Morphe gedrukt maar verder geen informatie. Ik mis dit wel een beetje…
IMG_6684_1Er zitten in totaal 7 kwasten in: 3 voor het gezicht en 4 voor de ogen. Vermits er geen informatie bij zit over de kwasten zelf ben ik via de website van Morphe de losse kwasten gaan opzoeken die vergelijkbaar zijn met deze in de set. Ik ga ze dan zo ook even benoemen, dat maakt het makkelijker.
Jumbo Powder
De Jumbo Powder Brush is er eentje voor het gezicht.
IMG_6691_1Hij heeft volle, zachte, zwarte haren en neemt poeder erg goed op. Hij is niet helemaal vlak, naar het midden toe zijn de haren wat langer. Door de zachtheid is hij heel erg fijn om losse of vaste poeder over heel je gezicht aan te brengen en dit doet hij erg luchtig!

IMG_6785_1

Oval Foundation
De naam doet het natuurlijk al vermoeden. Deze kwast dient om foundation aan te brengen!
IMG_6697_1Dit is een zeer traditionele kwast. Tegenwoordig wordt er veel meer gewerkt met beautyblenders en andere foundationkwasten. Het kost iets meer tijd om foundation aan te brengen met deze soort kwast omdat je moet vermijden dat je letterlijk strepen over je gezicht aan het trekken bent.
Naar mijn gevoel zijn de haren net iets te hard om je foundation mooi aan te brengen. Hij is niet zo wendbaar zoals ik zou willen.

IMG_6749_1

Angle Contour Blush
Dit is serieus één van mijn nieuwe favoriete kwasten geworden! Het is er eentje waarmee je bronzer en blush kan aanbrengen.
IMG_6694_1Het is eerder een compacte, schuin afgesneden kwast. Ook deze heeft best wel zachte haren en neemt blush/bronzer heel goed op! Wel moet je een beetje oppassen met de vorm van de kwast. Doordat hij zo goed het poeder opneemt brengt hij dit in eerste instantie niet mooi aan, gezien de smalle vorm van de kwast. Daarom blend ik dit verder uit met de Jumbo Powder kwast zodat het mooi 1 geheel vormt.

IMG_6786_1

Angle Shadow
De Angle Shadow kwast is in feite 1 van de 4 oogschaduwkwasten. Ik vind deze daar echter nét iets te groot voor.
IMG_6700_2De kwast is schuin afgesneden en heeft wat mij betreft net iets te zachte haren die te ver uit elkaar zijn om oogschaduw mee aan te brengen of te blenden. Maar! Toen ik mijn highlighter vast had bedacht ik me dat deze kwast daar wel fijn voor zou zijn, gezien zijn grootte. En inderdaad, dit is de ideale kwast om highlighter op je jukbeenderen aan te brengen. Hij doet dit echt perfect!

IMG_6787_1

Blending Fluff
De blending fluff is een echte kwast voor het blenden van oogschaduw. Meer zelfs, hij lijkt sprekend op de door velen geliefde MAC 217!
IMG_6702_2Het is een ovale, fluffy kwast die ideaal is om oogschaduw te blenden in je crease. Hij lijkt erg sprekend op MAC 217 maar het grootste verschil is toch wel de stugheid van de haren. De haren van MAC 217 staan iets dichter tegen elkaar en zijn wacht steviger dan deze van Morphe. Maar het lijkt me wel een zeer goede dupe!
Oval Shadow
Een oogschaduwkwast die in de meeste sets zit. Ideaal om oogshaduw op je geheel ooglid aan te brengen.
IMG_6704_2Als je oogschaduw aanbrengt met deze kwast verliest hij een beetje van de pigmentatie die je oorspronkelijk opneemt. Ik zou hem daarom niet aanraden voor felle kleuren maar wel voor lichte, matte kleuren. Daarvoor is hij echt ideaal!
Pointed Blender
De laatste kwast uit deze set is er eentje die ik zelf niet snel zal kopen. Gewoon omdat ik hem niet zo handig vind.
IMG_6706_2Het is een smalle kwast met stijve haren die kort op elkaar staan. Je kan hem gebruiken om oogschaduw in je crease aan te brengen of onder je waterlijn. Ik zal hem eerder gebruiken voor dat laatste omdat hij echt dient voor precisiewerk. En dat doet deze kwast ook erg goed!
Conclusie
Deze set is echt een toegevoegde waarde aan mijn huidige kwastencollectie! Ik ben vooral fan van de Jumbo Powder, de blush kwast en de Blending Fluff. De eerste keer dat ik alle kwasten gebruikte verloren ze wel redelijk veel haren. Ik heb toch even doorgezet met het gebruik en dit haarverlies is veel minder geworden! Meer zelfs, ze verliezen nog amper haren. Ondertussen heb ik ze ook gewassen en ook dat ging heel erg goed. De Blush kwast is wel moeilijk terug wit te krijgen, maar dat is niet zo erg.
De set is verkrijgbaar bij Boozyshop voor € 22,99!
Wat vinden jullie van deze set? Heb jij al ervaring met Morphe?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jana 25 maart 2016 at 13:03

  Mooie set! Ze lijken me prima voor die prijs! Ik wil ook binnenkort een nieuwe set kopen met vooral veel oogmake-up kwasten. Ik ga zeker eens kijken of ik een leuke set kan vinden van Morphe!
  Jana plaatse onlangs…NYX lipproducten: Butter Glosses en Jumbo Lip PencilMy Profile

 • Reply Nicole 25 maart 2016 at 20:50

  Er leuke set. Zeker voor zo een klein prijsje!
  Nicole plaatse onlangs…Brand Focus: MACMy Profile

 • Reply Inaya 26 maart 2016 at 10:21

  Deze stond al op mijn wishlist!!
  Inaya plaatse onlangs…Review: L.A. Girl Matte Flat Finish Pigment GlossMy Profile

  • Reply admin 6 april 2016 at 06:11

   Go get it girl!

 • Reply Mariska 30 maart 2016 at 13:46

  Ze zijn mooi! Ik heb laatst een paar losse kwasten van Morphe gekocht en die vind ik ook echt heel erg fijn.
  Mariska plaatse onlangs…Make-up tips : lastige oogvormen & oogledenMy Profile

 • Reply peggy timmermans 3 april 2016 at 12:55

  Ze zien er best goed uit, ik heb nog niets van dit merk geprobeerd.

 • Reply delphine 6 april 2016 at 05:03

  De set ziet er goed uit! Fijn ook wel dat ze na het wassen nog steeds goed zijn want dat is heel erg belangrijk! Volledige review,fijn!
  delphine plaatse onlangs…Choupchoup’s lentefavorieten!My Profile

  • Reply admin 6 april 2016 at 06:10

   Awh, dankjewel voor het compliment!

 • Reply Sparklesofmakeup 3 mei 2016 at 16:02

  Oh deze heb ik onlangs ook gekocht bij Boozyshop! Ik ben er heel erg tevreden mee en neem ze nu overal mee op reis. Lekker handig!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge