BEAUTY & CARE

Mijn ultieme favorieten om make-up te verwijderen!

3 maart 2016
Onszelf voorzien van make-up is 1 ding maar onszelf terug ontdoen van make-up, is een andere zaak. Elk excuus gebruiken we om onszelf niet te ontschminken (zoals ze dat in het Vlaams zeggen ;-)). We zijn te moe, te laat thuis gekomen, geen zin, geen tijd, … I hear you! Maar ik  ben wel van mening dat goede producten de pijn struggle verlichten. Daarom deel ik vandaag mijn ultieme favorieten met jullie!
IMG_6816Laat ik beginnen met zeggen dat ik een heel gevoelige huid heb. Doorheen de jaren heb ik vanalles geprobeerd maar van veel producten werd mijn huid vuurrood (geïrriteerd) en droogde het uit. De producten die ik nu gebruik zijn echt afgesteld op mijn huid maar doen intussen wel wat ze moeten doen: mijn make-up verwijderen!
Stap 1: Garnier Skin Naturals Verzachtende Oogreinigingslotion ♥
Ik begin altijd met mijn ogen en gebruik daarvoor de oogreinigingslotion van Garnier. Dit is echt de meest aangename manier om je mascara en/of eyeliner te verwijderen. Dankzij de olieoplossing lost mascara en eyeliner namelijk op, zonder dat je er als een malle op los moet wrijven. Neem een watje en breng hierop de lotion aan. Dit houd je tegen je oog terwijl je een klein beetje druk uit oefent gedurende ongeveer een halve minuut. Vervolgens wrijf je met het watje over je oog, in 1 richting naar je slaap. Mascara of eyeliner die nu onder je oog zit wrijf je even weg met de achterkant van hetzelfde watje.
IMG_6800
Stap 2: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm ♥
De cleansing balm van Clinique is echt a-moooozing fantastisch! In het begin had ik er wat moeite mee. Het is namelijk een balsem die je met je handen uit een pot moet halen en vervolgens moet verdelen over je gezicht, alsof je dagcrème aanbrengt. Dit voelt echt heel vettig aan en doet op het eerste zicht niets… Tot je water toevoegt! Maak je handen nat en ga terug over je gehele gezicht terwijl je het in masseert. Vervolgens plaats ik mijn handen als een kommetje onder de kraan en neem ik een redelijke hoeveelheid water dat ik over mijn gezicht “gooi”. Even een checken of er nog ergens balsem zit en nadien kan je je gezicht drogen met een handdoek. Mijn huid voelt daarna ZO zacht en clean!

IMG_6812

IMG_6815

Stap 3: Bebe reinigingsmelk ♥
Deze stap sla ik soms over omdat hij niet altijd nodig is. Hangt een beetje af van de tijd die ik heb. Voordat ik de cleansing balm gebruikte was de reinigingsmelk eigenlijk mijn 2de stap, maar die mag je niet op je ogen gebruiken. De melk masseer ik met mijn handen in mijn huid en haal ik vervolgens weg met een tissue. Voor mij zorgt dit voor een extra clean gevoel en die zelf massage is mooi meegenomen, toch? 😉

IMG_6806

Stap 4: Garnier Skin Naturals Micellair Water voor de gevoelige huid ♥
Micellair water heeft ondertussen heel wat mensen bereikt en dat is ook niet onlogisch! Het is een super milde reiniger en  geeft geen plakkerig of vettig gevoel. Ik gebruik dit als laatste stap omdat het water mijn huid een verkwikkend gevoel geeft én je kan het op je ogen gebruiken. Dit doe ik om het ietwat vettig laagje dat achterblijft van de Clinique balsem weg te halen. Ik gebruik water voor de gevoelige huid maar ik heb al gemerkt dat Garnier er ook eentje voor de vette huid heeft!

IMG_6803

Dit zijn de gebruikelijke stappen die ik onderneem om mijn huid te reinigen wanneer ik make-up heb op gehad. Wanneer ik eens een make-uploze dag heb gebruik ik ’s avonds alleen het micellair water. Je zou trouwens versteld staan wat er op een watje zit na een makeup-loze dag!
Het kan een hele challenge zijn om de producten te vinden die jij fijn vindt om te gebruiken maar nadien heb je er enkel plezier van!
Zoals je kan zien haal ik mijn producten in Duitsland, het is daar nu eenmaal goedkoper maar ik geef je graag een overzichtje van de verkrijgbaarheid en prijzen!
♥ Garnier Skin Naturals Verzachtende Oogreinigingslotion € 3,49 in het Kruidvat.
♥ Clinique Take The Day Off Cleansing Balm € 24,85 bij ICI Paris XL.
♥ Bebe reinigingsmelk € 2,25 enkel in Duitsland, bij de DM.
♥ Garnier Skin Naturals Micellair Water voor de gevoelige huid € 6,19 in het Kruidvat.
Welke producten gebruik jij om je make-up te verwijderen? Doe jij dit altijd?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply jeapiebel 3 maart 2016 at 09:24

  Ik heb geen ervaring met een van de producten hier daarom is het leuk om je ervaring er over te lezen.

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:31

   Fijn dat je er iets aan hebt! 🙂

 • Reply Marushi 3 maart 2016 at 18:36

  Wat een fijne producten allemaal! Sommige kon ik nog niet. -x-
  Marushi plaatse onlangs…Outfits from the past! #1My Profile

 • Reply Saraya 3 maart 2016 at 21:05

  Oehh…allemaal fijne producten, leuk voor te zien 🙂
  X
  Saraya plaatse onlangs…Favorieten Februari!My Profile

 • Reply Bettie 4 maart 2016 at 10:06

  Ik heb geen ervaring met deze producten, maar wel leuk om te lezen welke producten andere mensen gebruiken. Ik draag vaak alleen mascara op één dag dus dat haal ik eraf met van die natte wattenschijfjes.
  Bettie plaatse onlangs…Doelen // maartMy Profile

 • Reply inaya 4 maart 2016 at 13:44

  het is echt een zware klus al die lagen make-up eraf halen hé.
  inaya plaatse onlangs…Shoplog PrimarkMy Profile

 • Reply Kiss & Make-up 5 maart 2016 at 01:08

  Hehe, ja, ontschminken, da’s echt een Vlaams woord 🙂 Vroeger haalde ik mijn make-up er echt zelden af ’s avonds, SO BAD. Nu doe ik het juist heel grondig, eerst met Nivea make-up remover en dan double cleanse ik nog eens.

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:31

   Haha, soms word je je meer bewust van dingen hé 😀

 • Reply Griet 5 maart 2016 at 20:18

  Het micellair water van Garnier blijft mijn favoriet! Ik heb net de Ultrabland reiniger van Lush gekocht die volgens mij hetzelfde werkt als die van Clinique, klinkt in ieder geval erg fijn!

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:29

   Ja idd, die werken hetzelfde!

 • Reply Tanja 5 maart 2016 at 20:43

  Handige tips! Deze stappen ga ik meteen uitproberen! 😉

 • Reply Sabrina 8 maart 2016 at 19:53

  Ik ben dol op de garnier micelliar water! Ik gebruik op dit moment ook de purity made simple 3-in-1 cleanser, heel erg fijn!

  -x- Sabrina

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:27

   Die heb ik ook een tijdje gebruikt! Maar ik vind die geur verschrikkelijk…

  Leave a Reply

  CommentLuv badge