BEAUTY & CARE Look Review

Kiko Eyes Palette 01 – Review + Look

11 juli 2017
Mijn nieuwste oogschaduwpalette van Kiko konden jullie in mijn laatste shoplog zien en na het uitvoerig testen en foto’s maken deel ik graag mijn review met jullie!
Het ‘Eyes Palette’ is verkrijgbaar in 3 soorten tinten; 01 Earth Song, 02 Purple Rain, 03 Welcome to the jungle. Zelf heb ik het palette in 01, met de meer natuurlijke kleuren.
Het palette zelf is vrij simpel en rechttoe rechtaan waardoor ik meteen het idee had om deze mee te kunnen nemen op vakantie. Er zitten 6 kleuren, gaande van licht tot donker, in het palette. In de winkel had ik de 3 donkerste kleuren geswatcht en deze zag er echt goed uit! Eénmaal thuis heb ik alle kleuren even getest en ik moet zeggen dat het contrast met de swatches in de winkel best groot was.
Op de foto zie je meteen wat ik bedoel, denk ik. De lichtste kleur blijkt enorm veel glitters te hebben waardoor er bijna geen kleur bij zit. De 2 volgende kleuren vind ik dan wel weer oké maar de 3 laatste.. Tja, ik weet niet wat er anders is dan het swatchen in de winkel maar je ziet duidelijk dat zowel het pigment als de textuur niet echt wauw is.
Het viel me ook meteen op dat in het doosje erg veel poederkorrels bleven liggen dus met fall-out (restjes oogschaduw dat van je ogen valt tijdens het aanbrengen) moet je dan zeker oppassen. De kleuren komen echter wel tot hun recht. De rode kleur is ook echt die van het palette, idem voor de bruine kleur. Alleen brengt hij niet mooi aan en wordt de kleur wat dof.
Omdat ik niet meteen de negativo wil uithangen ben ik dan maar aan de slag gegaan met een ooglook.
Als basis wou ik de 2de lichtste kleur gebruiken, een huidstint met een mooie shine er in. Deze kleur bracht ik aan tot in mijn arcadeboog. Boven mijn arcadeboog bracht ik de 4de kleur aan zodat deze als schaduw kon dienen. Ik wou een soort cut crease maken door de rode kleur vervolgens te blenden in mijn arcadeboog en zo te laten overgaan in de kleur die ik er net boven had aangebracht. Zowel op mijn bovenste als onderste wimperrand bracht ik de laatste kleur in het palette aan. Als highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek nam ik de eerste kleur in het palette. Alleen ging dat niet helemaal goed zoals je op de foto kan zien 😉
De lichtste kleur bestond echt uit gele glitters die duidelijk zichtbaar werden op mijn huid, persoonlijk iets wat ik niet zo mooi vind. Met de overige kleuren heb ik echt moeten werken en moeten pakken, dus echt 4-5 keer de kleur opnieuw aanbrengen. Alleen zo kreeg ik de intensiteit die ik voor ogen had.
 ♥ Conclusie
Ik wil met deze review zeker niet gezegd hebben dat dit een ‘zeker-niet-kopen-palette’ is, want dat is het niet, maar je moet wel je verwachtingen juist zetten. Tijdens het swatchen in de winkel was ik meteen enthousiast en dat was een beetje te veel van het goede. Voor degenen die op zoek zijn naar een basic palette met zowel lichte als iets donkerdere kleuren om zo een naturelle ooglook te maken, is dit zeker ideaal! Wil je echter snel snel aan de slag en wil je niet uitgebreid werken met kleuropbouw, dan zou ik het palette laten liggen.
 ♥ Prijs en verkrijgbaarheid
Het palette staat NU in aanbieding bij Kiko voor € 6,45 in plaats van € 12,95 en dat vind ik het palette wel waard, mits de juiste verwachtingen dus.
Wat vind jij van het palette? Is het iets voor jou?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge