BEAUTY & CARE Review

GlitterGlamCosmetics – Review

11 december 2016
Het Nederlandse merk GlitterGlamCosmetics heeft middels Instagram intussen toch wel wat bekendheid gewekt. Op beautyblogs heb ik ze nog niet vaak zien verschijnen en daar maak ik graag verandering in!

GlitterGlamCosmetics is gespecialiseerd in cosmetische pigmenten en glitters. Hun pigmenten en highlighters zijn extreem gepigmenteerd waardoor je in feite weinig product nodig hebt om mee te werken. Ze maken er een statement van dat GlitterGlam door iedereen gedragen kan worden, voor eender welke look. Ik was dan ook super excited toen ik op hun website 2 kleuren mocht uitzoeken. Zoveel keuze! Zoveel kleur!
Ik ben uiteindelijk voor gegaan voor ‘Glitter Diamonds Honey’ en ‘Pigment Jubilee’.

Over Honey wordt het volgende gezegd: “Koper holografische glitters. Wanneer het licht op het poeder valt, weerkaatst het alle kleuren van de regenboog. De grootte van deze glitters is 150 micron, de dikte is 24 micron. Daardoor valt de maat binnen de goedgekeurde cosmetische voorwaarden en kunnen ze gebruikt worden op het hele gezicht. Deze producten zijn van dezelfde kwaliteit als de exclusieve, duurdere merken. Ze zijn gemaakt van dezelfde grondstoffen. Een potje bevat 2,5 gram. Gebruik: Wanneer je ze combineert met een fixing gel of een primer komen ze nog intenser en mooier over. Zo blijven ze ook langer zitten. Het is uiteraard ook mogelijk om ze zonder deze producten aan te brengen, zo zijn ze iets minder heftig. De glitters zijn geschikt voor iedereen: zowel de liefhebber van subtiele make-up als de fan van zwaardere looks kan bij ons terecht. Ze kunnen gebruikt worden op je lippen, ogen, op je gezicht… Don’t forget: TOO GLAM TO GIVE A DAMN.”
Daar word je toch meteen enthousiast van?! Kort gezegd is Honey inderdaad koperkleurig. Mijn keuze is op deze kleur gevallen omdat je met deze kleur perfect aan de slag kunt als focuskleur voor je ooglook. Je kan gaan voor een zwarte smokey eye waarbij je Honey in het midden aanbrengt of je kan zoals mij gaan voor een zachte bruine look waarbij Honey de show steelt. De glitters kunnen misschien ervaren worden als een beetje groot wanneer je nog niet vaak met losse glitters gewerkt hebt. Op onderstaande foto zie je de grootte wat beter.
Zelf moest ik ook een beetje wennen aan het werken met de grootte van de glitters. Ze geven enorm veel pigment en kleur maar door de grootte waren ze niet meteen heel wendbaar. Mijn uiteindelijke ooglook is dan ook wat minder mooi uitgeblend maar jeetje wat ben ik verliefd op deze kleur! Met de feestdagen in zicht is dit een pareltje om te verwerken in je ooglook. Als tip kan ik je wel meegeven om eerst je ooglook te maken en daarna je gezicht af te werken. Fall-out is namelijk onvermijdelijk met glitters, zoals je ook kan zien op mijn foto 😉
Verder viel mijn oog ook meteen op Jubilee. Dit is wat GlitterGlamCosmetics zelf zegt: Zacht Roze-kleurig Parelmoer Pigment op basis van natuurlijk mica. De grootte van deze parelmoer pigment deeltjes is 10 tot 60 micron, de dikte is 3 micron. Daardoor valt de maat binnen de goedgekeurde cosmetische voorwaarden en kunnen ze gebruikt worden op het hele gezicht. Deze producten zijn van dezelfde kwaliteit als de exclusieve, duurdere merken. Ze zijn gemaakt van dezelfde grondstoffen. Een potje bevat 2,5 gram. Gebruik: Deze pigmenten zijn gemaakt van parelmoer en hebben een prachtige glans. Ze bevatten dus veel glitter. Wanneer je ze combineert met een fixing gel of een primer komen ze nog intenser en mooier over. Zo blijven ze ook langer zitten. Het is uiteraard ook mogelijk om ze zonder deze producten aan te brengen, zo zijn ze iets minder heftig. De pigmenten zijn geschikt voor iedereen: zowel de liefhebber van subtiele make-up als de fan van zwaardere looks kan bij ons terecht. Ze kunnen gebruikt worden op je lippen, ogen, op je gezicht… Don’t forget: TOO GLAM TO GIVE A DAMN.
Ik werk erg graag met oudroze kleuren dus Jubilee was een logische keuze. Na het swatchen viel me meteen op hoe zacht, bijna romig, dit pigment is! Ik bedacht me dan ook om Jubilee niet te verwerken in een ooglook maar wel te gebruiken als highlighter op mijn jukbeenderen! GlitterGlamCosmetics wilt volgens mij creativiteit aanwakkeren dus een pigment als highlighter gebruiken leek me een prima idee. En ja hoor, Jubilee werkt prachtig als highlighter. Als je niet vaak highlighter gebruikt kan hij misschien iets te opzichtig zijn maar dat mag zeker en vast met de feestdagen!
Ik kan het statement van GlitterGlamCosmetics alleen maar beamen en ga dan ook zeker nog een bestelling plaatsen op hun webshop. Wil je graag een keertje aan de slag met pigmenten en glitters, neem dan zeker bij hen een kijkje. Een potje van 2,5 gram kost € 6,50 en ze zijn te vinden op www.glitterglamcosmetics.com
Heb jij al wel eens glitters gebruikt?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram Bloglovin‘ – Twitter
Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jolanda 11 december 2016 at 12:00

  Oh wat ontzettend mooi!! Ik kende het merk nog niet, weer wat ontdekt 😄
  Jolanda plaatse onlangs…Eos Christmas 2016 + winactie!My Profile

 • Reply peggy timmermans 3 januari 2017 at 14:25

  Ik ben helemaal into glitters en sparkles! Heb er net van LIT aangekocht en die zijn prachtig! Deze zijn ook mooi!

 • Reply Elisa 4 januari 2017 at 11:24

  Ik kende het merk nog niet, maar ziet er goed uit! Ik ben nog op zoek naar een zilveren pigment dus ik ga hun shop zeker eens checken 🙂
  Elisa plaatse onlangs…Skins Cosmetics Holiday Box ReviewMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge