BEAUTY & CARE Review

Freedom Pro Strobe & Contour Palette – Review

7 maart 2016
Jullie konden onlangs het Pro Strobe & Contour Palette van Freedom al zien op mijn wishlist én shoplop. Het duurde na mijn shoplog dan ook niet lang totdat ik met het palette aan de slag ging. Lees verder als je benieuwd bent naar mijn mening, foto’s en swatches!
IMG_6719Eerst wat over de verpakking. Je krijgt het palette in een simpel doosje en je kan duidelijk zien wat de inhoud zal zijn: het palette met een kwast om te contouren. Het doosje is van gewoon karton en ik bewaar hem ook niet. Op de voorkant hebben ze de kleuren ook “namen” gegeven. Dat maakt het schrijven van een review altijd iets makkelijker.
IMG_6714
Aan de beide zijden van het doosje is een opening. Rechts kan je de kwast vinden en links het doosje zelf. Dit vind ik leuk gedaan!
IMG_6717
De achterkant daarentegen is een beetje grappig. Er staat een afbeelding met een soort van “how to”. Maar er wordt slechts 1 kleur gebruikt? Een donkere kleur? En op zeer vreemde plaatsen. Die how to zou ik dus niet volgen 😉

IMG_6715

Tot zover dus de verpakking waarin het palette zit. Het palette zelf is van glanzend hard plastiek en sluit erg goed. Kan denk ik zeker overleven in je koffer als je op vakantie zou gaan! De binnenkant van het doosje is van hard plastiek met een lederprintje. Niets mis mee.
IMG_6726
Het palette bevat 6 kleuren: Beige Highlight, Yellow Highlight, Highlight, Light Contour, Deep Contour en Medium Contour. De bovenste rij is dus bedoeld om te highlighten en de onderste rij om te contouren. Met highlighter kan je bepaalde delen van je gezicht oplichten en met contourkleuren kan je net het tegenovergestelde doen, schaduw creeëren.
IMG_6720
Ik was erg benieuwd naar de dekking van de kleuren en swatche de kleuren eerst op mijn arm. En ik was meteen blij toen ik zag dat de lichtste kleur lichter is dan mijn eigen huidskleur! Alle kleuren dekken goed maar ik heb de indruk dat de contourkleuren een dikkere textuur hebben… Ze zijn even romig maar brengen toch anders aan.
swatchesHet enige minpuntje wat betreft de kleuren is dat ik de yellow highlight had vervangen door een zalmkleurige… Zalmkleur is namelijk ideaal om paarse kringen te camoufleren! Maar goed, ik heb ondanks dit kleine minpuntje 3 kleuren gebruikt om te contouren en highlighten.
Hier beneden zie je mij links met mijn blotebillen gezicht niets op mijn gezicht en rechts met enkel foundation.
voormetfoundationIn mijn geval camoufleer ik graag mijn donkere kringen onder mijn ogen. Dit heb ik gedaan met een combinatie van de yellow highlight en de light contour. Om mijn kaaklijn en jukbeenderen meer naar voor te laten komen heb ik net onder die plaatsen de light contour aangebracht om schaduw te creëren.
donkerecontourOp onderstaande foto heb ik dit links uitgeblend en rechts heb ik vervolgens highlighter aangebracht. Ik gebruikte hiervoor de kleur highlight.
uitgeblendhighlightEenmaal alles uitgeblend zag het er uit zoals op de foto links hier beneden. Op de rechtse foto heb ik mijn gezicht afgepoederd en blush aangebracht (en mijn wenkbrauwen als nog niet gedaan, oeps).
uitgeblendmetpoederEn ik ben heel tevreden met het resultaat! De substantie van zowel de highlight als de contourkleuren zijn heel romig. Dit is erg fijn in de winter want het droogt je huid niet uit maar ik vrees wel dat dit snel gaat vervagen wanneer het terug warmer wordt. Dit is iets om rekening mee te houden.
De borstel die je er bij krijgt is fijn om de kleuren aan te brengen maar ik raad niet aan om er mee te gaan blenden. Hiervoor gebruik ik liever mijn beautyblender. De borstel is namelijk iets te stijf waardoor je al snel de kleuren weg “veegt”.
Conclusie? Dit palette is ideaal wanneer je een bleke huid hebt en ook graag wilt contouren/highlighten of als je nog niet meteen wilt investeren in één van de duurdere merken die dergelijke paletten hebben. Je kan het palette vinden bij de Boozyshop voor € 15,99!
Contour jij vaak? Welke producten gebruik jij hiervoor?
P.S.: sorry voor de onregelmatige belichting! Het was een hele dag een komen en gaan van de zon…
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply delphine 7 maart 2016 at 18:48

  Staat je inderdaad goed! Die kleuren passen je wel. Ze zouden iets te geel zijn voor mij maar ik denk wel dat de Boozyshop een koelere variant heeft hiervan. Fijne en duidelijke review! Tof.

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:28

   Awh, dankjewel voor het compliment!

 • Reply Jolanda 8 maart 2016 at 15:24

  Mooi hoor, staat je erg goed! Ik vind het zelf erg lastig om deze techniek goed uit te voeren, nog even wat oefenen.

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:27

   Dankjewel! Ja hoor, oefening baart kunst!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge