BEAUTY & CARE Review

Colourpop Ultra Matte & Lippie Stix – Review

22 juni 2016
Mijn allereerste review over Colourpop hebben jullie reeds gezien, dus op naar de volgende! Bij mijn bestelling zaten namelijk ook lipproducten waaronder de Ultra Matte Lip en Lippiestix. Ik review vandaag de kleuren Bumble, Solow, Bound en Croquet!
Colourpop lippiesColourpop heeft meerdere lipproducten waar je uit kan kiezen. Zo zijn er de Ultra Satins, Matte X, Ultra Matte en Lippie Stix. Het zijn de laatste 2 producten waar ik 2 kleuren van heb.

Colourpop ultra matte lip

♥ Ultra Matte Lip
Zoals de naam al doet vermoeden zijn de Ultra Matte Lip kleuren allemaal mat. De hype is een beetje aan het overwaaien maar als ik een hele avond weg ben en veel eet of drink draag ik het liefst een matte kleur omdat ze nu eenmaal erg lang blijven zitten. Ik heb de kleuren Solow en Bumble.
Bumble - SolowColourpop beschrijft Solow als volgt: Put a little YOLO in your solow in this neutral nude pink. Vanwege de omschrijving neutraal nude roze was het mijn  bedoeling dat dit mijn go to kleurtje zou worden dat overal bij kan.
De kleur Bumble beschrijft Colourpop: Everyone will bee buzzing when you wear this dusty warm terracotta. Ik neem niet snel een warme kleur voor mezelf maar ik was wel benieuwd wat Colourpop zou verstaan onder terracotta en of zo’n kleur mij zou staan. Dit zijn trouwens de productfoto’s van Colourpop zelf: links Solow en rechts Bumble.
kleuren ColourpopJa hoor, scrol maar even terug naar boven om mijn foto’s te bekijken 😉 Serieus, hoe veel kunnen productfoto’s verschillen?? Bij Solow valt het nog mee vind ik. En Bumble ziet er inderdaad uit als een terracotta kleur. Maar de kleur van mijn Bumble is toch écht niet terracotta te noemen?! Nu komt het wel vaker voor dat een product in de verpakking niet hetzelfde is als op je hand/gezicht/lippen/ogen. Dus ik kon niet wachten om te swatchen!
swatches solow - bumbleIk ben volledig met Colourpop akkoord wat betreft de omschrijving van Solow. Dit is echt een PRA-CHTI-GE nude roze kleur! Maar Bumble? Nee komaan, daar slaan ze de bal toch volledig mis met hun terracotta omschrijving? Dit is voor mij een koele, dieprode kleur. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind hem wel erg mooi! Alleen een beetje teleurstellend als je afgaat op de verpakking en omschrijving van Colourpop zelf.
Solow - BumbleDe applicator en verpakking van de Ultra Matte Lips vind ik trouwens heel fijn. Ik heb wel gemerkt dat de tekst die op de verpakking staat heel erg snel afslijt maar de naam van de kleur staat gelukkig onderaan dus dat is geen probleem.
Zowel Solow als Bumble blijven perfect zitten tot je gaat eten. Naar mijn ervaring vervaagt Bumble iets sneller, vooral vanaf de binnenkant van mijn lippen. De kleur begint dan op te lossen en er komen van die hele kleine stukjes los. Het lukt wel perfect om opnieuw bij te werken! Solow blijft echt muurvast zitten, tot zelfs na het eten. Dit is zo een gemak!
Natuurlijk wil ik jullie de lipswatches zelf niet onthouden dus hieronder zie je links Solow en rechts Bumble. Mijn lippen zijn van zichzelf redelijk roze en vermits ik erg bleek ben wordt Bumble erg donker. Zelf vind ik dit helemaal niet erg maar zoals eerder gezegd, die terracotta kleur is ver te zoeken 😉 De foto’s zijn trouwens gemaakt met mijn gsm, waarvoor sorry maar ik had telkens mijn camera niet bij de hand.

solow - bumble on the lips

♥ Lippie Stix
Ik heb de Lippie Stix kleuren Croquet en Bound. Croquet is sheer en Bound is glossy.
Croquet - BoundCroquet wordt omschreven als: You’re guaranteed to get pegged in this cool-toned pink in a Sheer finish. Het is inderdaad een koele roze kleur maar ik zou zelfs erbij durven zeggen dat het een felle kleur roze is. Voor Bound geven ze deze omschrijving: You’re bound to be addicted to this light nude pink in a glossy finish. Deze omschrijving klopt helemaal!
De verpakkingen matchen deze keer wel met de productfoto’s van Colourpop zelf alleen valt Bound net iets donkerder uit. Ik denk dat hij enkel bij heel donkere dames nude zal overkomen.
swatch croquet - boundDe Lippie Stix komen in een witte huls met een klikdop. Het product zelf kan je naar boven draaien maar ik heb hier en daar al gelezen dat je er echt voorzichtig mee moet zijn en beter niet te veel naar boven draait. De lipstick zelf heeft vanboven niet echt een typische driehoekige vorm maar is eerder rond. Ik werk daarom liever met een lippenseel.
Hieronder zie je foto’s gemaakt met mijn camera, van links naar rechts mijn lippen zonder iets op, Croquet en dan Bound.
bound - croquet lipsBij het aanbrengen op mijn lippen merk ik inderdaad dat Croquet wel degelijk sheer is. Je ziet ook dat hij niet heel erg goed dekt. Persoonlijk ben ik dus niet een erg grote fan van deze kleur. Bound daarentegen is al heel vaak gebruikt! Hij brengt super snel en mooi aan en blijft ook tijdens drinken mooi zitten. Eenmaal je gegeten hebt is de kleur wel zo goed als weg. Oh ja! De Lippie Stix ruiken suuuuper lekker naar vanille, love it!
CP LippiesIk ben echt fan geworden van de Colourpop lipproducten maar ik moet er dus wel bij vermelden dat je echt op zoek moet gaan naar zo veel mogelijk swatches voor je een kleur koopt. De omschrijvingen kloppen meestal wel maar de foto’s in de shop van Colourpop zijn super misleidend. Je kan trouwens ook in de groep ‘Colourpop Fanatics’ op Facebook altijd swatches vragen! Dit is de Amerikaanse groep en de meiden zijn enorm behulpzaam en leuk 🙂
Wat vind jij van de kleuren en de lipproducten? Heb je zelf iets van Colourpop?
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jolanda 22 juni 2016 at 05:34

  Wat een mooie kleurtjes, staan je erg goed! De verpakkingen van dit merk zijn altijd zo mooi!
  Jolanda plaatse onlangs…Nieuwe Douglas Make-up producten!My Profile

 • Reply Sofie Katelijne 22 juni 2016 at 15:59

  Al zoveel goeds gehoord over Colourpop, ben heel benieuwd geworden naar het merk!

 • Reply Iris 25 juni 2016 at 09:16

  Ik vind Colourpop zo’n leuk merk, moet er binnenkort echt een bestelling gaan plaatsen! Hele fijne review en ook een handige tip van de swatches, dat ga ik zeker onthouden als ik ga bestellen! X
  Iris plaatse onlangs…Urban Decay – Alice Through The Looking Glass PaletteMy Profile

  • Reply admin 30 juni 2016 at 15:09

   Ik heb al een tweede bestelling geplaatst, dat zegt genoeg haha 😀 En bedankt voor de credits!

 • Reply Nicole 28 juni 2016 at 15:38

  Colourpop is zo een gaaf merk! Ik wil echt een keer een van hun lippie stix uitproberen, ze zien er echt mooi uit. Je hebt ook echt hele mooie tinten uitgekozen, prachtig!
  Nicole plaatse onlangs…Schwarzkopf Perfect Mousse Hair DyeMy Profile

  • Reply admin 30 juni 2016 at 15:08

   Ik ben ook echt fan geworden van de Lippie Stix! Zeker eens proberen 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge