BEAUTY & CARE Review

BE Creative Feather Finish Foundation – Review

29 februari 2016
Wat betreft foundation zal je heel snel door mijn stash heen zijn. Wanneer ik een goede foundation heb gevonden blijf ik hier vaak ook gedurende lange tijd bij. In mijn opleiding visagie werkten we met meerdere merken qua foundation maar die van BE Creative matchte altijd het beste bij mijn huid. Ik was dan ook heel blij toen ik vorige maand zag dat deze in de sale stond bij ICI Paris XL! Ik gebruik de foundation nu een maand dus het leek me tijd voor een review.
BECreativeFoundationFRONTBE Creative is een veelzijdig en budgetproof merk dat exclusief verkrijgbaar is bij ICI Paris XL. In feite hadden ze 2 soorten foundations, de Diamond Dew Glow en de Feather Finish. Ik heb nu de Feather Finish maaaar bij nazicht op de webshop zie ik dat deze lijn niet meer verkrijgbaar is. Of dit wel nog is in de fysieke winkels kan ik niet met zekerheid zeggen. Omdat ik echter ook vaak met de Diamond Dew Glow foundation heb gewerkt lijkt het me toch fijn om ook de Feather Finish te reviewen. De verschillen zal ik onderaan het artikel even kort schetsen.
EDIT: BE Creative heeft me via Instagram laten weten dat de Feather Finish in het gamma blijft maar zal uitgebracht worden in een tube!
BECreativeFoundation1De verpakking vind ik echt ideaal. Niet prachtig maar wel praktisch 😉 Het flesje is van mat glas gemaakt, werkt met een pompje en zit in een kartonnen doosje. Op dit doosje staan de ‘beloftes’ van BE Creative. Zo zou deze foundation zorgen voor een matte afwerking en wordt hij moeiteloos opgenomen door de huid.
BECreativeSwatchOp de swatch hierboven, in de kleur 000 zie je redelijk goed dat de textuur wat meer lopend is. Ik vind dit zelf erg fijn om mee te werken omdat je heel goed zelf de dekking kan bepalen. Diamond Dew heeft ook deze soort textuur maar daar is 000 wat meer roze van ondertoon en dit heeft voor mij tot gevolg dat ik er direct frisser uit zie.
Hier beneden heb ik Feather Finish met mijn beautyblender aangebracht.
BECreativeCollageVoor mij geeft deze foundation echt de perfecte dekking. Het ligt er niet vingerdik op maar mijn paarse kringen en roodheden op mijn neus zijn wel verminderd. Je mag er dus zeker vanuit gaan dat de belofte ‘moeiteloos opgenomen door de huid’ wordt waargemaakt! En ondanks dat ik een droge huid heb zie je ook wel dat hij mat afwerkt. Dat is eigenlijk het grootste verschil met de Diamond Dew Glow. Die zorgt, zoals de naam zegt, voor een echte dew.
BECreativeFoundation2Zoals je wel merkt ben ik echt heel enthousiast over de foundation(s) van BE Creative! De huidige lijn die er nog is, Diamond Dew, is verkrijgbaar in 6 kleuren. Als je de jouwe tegenkomt, give it a shot!
De foundation kost € 15,95 en is verkrijgbaar bij ICI Paris XL.
Liefs,
Mjay ♥
Je kan me volgen via Instagram BloglovinTwitter

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Inaya 29 februari 2016 at 14:12

  oh dat ziet er niet slecht uit, misschien toch es proberen.
  Inaya plaatse onlangs…Kylie Jenner LipsMy Profile

  • Reply admin 2 maart 2016 at 13:33

   Zeker doen!

 • Reply Saraya 29 februari 2016 at 19:55

  Klinkt als een fijne foundation, het resultaat ziet er goed uit 🙂
  X
  Saraya plaatse onlangs…Mac Amplified Creme Lipstick / CravingMy Profile

  • Reply admin 2 maart 2016 at 13:34

   Ja ik ben er heel tevreden mee!

 • Reply jeapiebel 2 maart 2016 at 11:07

  Dat is echt fijn om te weten welke foundation het beste werkt op je huid. De verpakking is niet prachtig maar wel praktisch dat is leuk omschreven. Perfecte dekking en moeiteloos opgenomen door de huid dat klinkt echt goed zeg. Goede prijs ook nog. Ik ga het zeker eens proberen.

  • Reply admin 2 maart 2016 at 13:34

   Zeker eens proberen!

 • Reply Reshma 2 maart 2016 at 13:39

  Lijkt me een hele fijn foundation, vind het resultaat erg mooi; gewoon een natuurlijke finish!

 • Reply Nicole 2 maart 2016 at 15:20

  Ik ben al een tijdje heel erg benieuwd naar de BE foundations, ik vind ze er zo goed uitzien! Ik ga ‘m ook een keertje proberen! Hele fijne review.
  Nicole plaatse onlangs…Favourite Makeup Brushes!My Profile

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:32

   Zeker doen en dankjewel!

 • Reply Lisa 2 maart 2016 at 15:50

  Ik vind deze erg fijn. Heb ze ook alle 2 ;). Ik denk dat de tube wel een pluspunt gaat worden. Hoop alleen niet dat het er goedkoop uit gaat zien.
  Lisa plaatse onlangs…OOTD : Scuba JasMy Profile

  • Reply admin 10 maart 2016 at 21:32

   Tot nu toe heb ik nog geen foundation in een tube gehad, dus ben benieuwd!

 • Reply Mariska 3 maart 2016 at 12:31

  Ik vind ‘m heel mooi maar vond diamond dew wat beter bij m’n eigen huid passen.
  Mariska plaatse onlangs…Nieuw binnen, onderweg en wishlist | Sneak peekMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge